The Sweetest Oblivion – I'm a Barbie girl, in the Barbie world*

🎧 Recenze: Danielle Lori – The Sweetest Oblivion 

Celkové hodnocení:
 ⭐
Hodnocení audia: 💙💙💙
Spice: 💋💋💋

Žánr: dark romance, contemporary romance
Charakteristika: dohodnutá svatba, mafie v USA, slow-burn relationship, zakázaná láska
Formát: audiokniha 🎧
Čte: Stacy Gonzalez, Evan Rowan
Jazyk: English
Content Warnings: násilí, sex, 18+


Nástin děje:

Elena je dcera mafiánského bosse. Každý po ní touží, jenže ona není k mání kvůli svému prohřešku z minulosti. Její sestra je zasnoubena s Nicolasem Russo, jemuž se však daleko víc zamlouvá Elena. Zanedlouho je jasné, že náklonost je vzájemná. Nicolas je stejně přitažlivý, jako je arogantní a panovačný, a proto se mu Elena snaží za každou cenu odolávat, nemůže si přece dovolit aféru se snoubencem své sestry. Jenomže Nicolas jen zvyklý dostat vše, co chce.

Můj názor:

Pokračujeme na vlně Cosa Nostry. Opět kniha přečtená na základě velkého hypu na Tik Toku a opět dost zklamání. K Eleně se její rodina chová, jako by byla úplně pitomá a hodila se maximálně k plotně a rození dětí. To je v podobném žánru asi celkem běžné, jenže ona s tím v podstatě nemá žádný problém, a to je pro mĕ asi hlavní důvod, proč se mi příbĕh příliš nelíbil.

Ani jeden z hlavních hrdinů mi není sympatický a dost mě vytáčelo, že se z Eleny mohl každý poskládat. Proč? Nechápu. Celou knihu nedělá nic jiného, než že se promenáduje v plavkách okolo bazénu. Ve volných chvílích si nechává řídit život otcem a později Nicolasem, sem tam kouří, pije a nakupuje. Přinejmenším diskutabilní chování ostatních vůči ní přijímá až na pár chabých výjimek bez jakéhokoli vzdoru nebo pochybnosti jako poslušná slípka, která netouží po ničem jiném než být něčí manželkou: 

„I might not be the only woman in his life, but I would be the only one he called wife. The revelation was a vigorous thrum in my chest. So consuming a hum I couldn’t force myself to feel anything but a deep-seated contentment.“**

Její jedinou předností je její vzhled, který také všichni neustále komentují. Má ráda růžovou barvu a již zmíněné nakupování, a to je vše, co se o ní dozvíme. Její povahové vlastnosti jsou podružné a když nezajímají jejího vyvoleného, proč by měly zajímat čtenáře. Mĕ osobnĕ taková hlavní hrdinka zkrátka nezaujme. Nicolas je protivný, majetnický hrubián do takové míry, že mi z toho bylo fyzicky zle a bohužel ani on nechová k Eleně kapku respektu a celý jejich vztah je postavený pouze na fyzické přitažlivosti (na čem jiném, když Eleně chybí osobnost).

„I swear to God, Elena, if I find out you’ve let some man touch you, I will deliver his hands to you in a box.“**


Eleniny interní monology jsou zdlouhavé, neustále se opakují a celkově je kniha minimálně o třetinu delší, než bylo nutné. Nechybí ale zbytečná miliarda vedlejších postav, že nemám tušení, kdo byl čí bratranec, sestra, fratello nebo strýček, protože je nikdo pořádně nepředstavil a zdrželi se maximálně na půl strany. 

„For thinking I’m a psychopath, you don’t seem to fear being alone with me.“**

Co se mi celkem líbí, je obálka, která má pro jednou skutečně určitou spojitost s dějem a není na ní jen vysvalený chlápek bez košile.

Celé finální odhalení bylo neskutečným zklamáním. Od začátku se vás autorka snaží navnazovat a napínat a nakonec se vlastně nedozvíte nic, co by vám celou dobu nebylo už jasné, takže celá slavná zápletka vyznívá naprázdno.

Audio:

Interpreti nebyli špatní, ale ani nijak výjimeční.

Komu bych doporučila:

Radši jděte o dům dál. Za mě rozhodně trochu povedenější 'mafia romance' je Bound by Honor od Cory Reilly. Minimálně je to lépe napsané a pokud máte rádi nemorální knižní boyfriendy, tak jednoho takového tam najdete taky.

Jaký je váš názor na hlavní hrdinky, jejichž dechberoucí vzhled je ústředním motivem knihy a jejich jedinou charakteristikou?


Název: The Sweetest Oblivion
Autor: Danielle Lori
Série: Made
Díl: #1
Rok vydání: 2021
Publisher: Bryant Street Shorts
Délka: 12 h 47 min

Jak / kde jsem četla: Scribd
Užitečné odkazy: ČBDB


*Pozn. „I'm a Barbie girl, in the Barbie world“ je text písničky „Barbie Girl“ od skupiny Aqua
        Aqua. Lyrics to "Barbie Girl." Genius, 2021, https://genius.com/Aqua-barbie-girl-lyrics.
**Quotations from: Lori, Danielle. The Sweetest Oblivion. Narrated by Stacy Gonzalez, Evan Rowan[Audiobook]. Bryant Street Shorts, 2021, Scribd.com.             

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu