Choosing Theo – 'Péče o manželku' jako předmět ve škole? Ano, prosím.

🎧 Recenze: Victoria Aveline – Choosing Theo

Celkové hodnocení:
 ⭐⭐

Hodnocení audia: 💙💙💙💙💙
Spice: 💋💋
💋

Žánr: sci-fi romance
Charakteristika: mimozemšťané, UFO, únos, dohodnutá svatba, soulmates
Formát: audiokniha 🎧
Čte: Stephen Dexter
Jazyk: English
Content Warnings: násilí, sex, 18+


Nástin děje:

Jade je unesena mimozemšťany a vysazena na neznámé planetě, kde se dostane do města mimozemské rasy, která je nápadně podobná lidem. Podle pravidel této planety má Jade zůstat jeden rok, aby poznala a pochopila jejich kulturu. To zahrnuje i výběr manžela a následný sňatek. Jade nakonec s podmínkami souhlasí a ze všech uchazečů o její ruku si vybírá zadumaného, samotářského žoldnéře Thea. Ten je přesvědčen, že je Jade špión a chce za každou cenu její nekalé úmysly odhalit. To ale není tak jednoduchý úkol, když ho Jade tak moc přitahuje.

Můj názor:

Já nevím, co na těchto sci-fi romanťárnách je, ale každopádně je to děsná zábava. Kvalitou, provedením, jazykem a nenáročností se to hodně podobá Ice Planet Barbarians od Ruby Dixon, ale Choosing Theo je snad ještě větší legrace. 

Fiktivní svět je celkem pěkně promyšlen a dává i smysl. Nejvíc mě zaujal koncept školy pro manžely. Než se ožení, musí muži projít kurzy pro manžely, kde se učí jak se správně o svou ženu starat. To zahrnuje předměty jako konverzace se ženou, uklízení, vaření nebo péče o dítě. Také musí složit ze všech předmětů zkoušky a musí prokázat, že vědí, jak svou ženu uspokojit 🙈 Smyslem role manžela je v podstatě zajistit, aby byla jeho žena šťastná, spokojená a měla vše, co potřebuje, zatímco ona si může dělat prakticky co chce a když ji muž po třech měsících zkušební doby nevyhovuje, může ho vrátit a vybrat si jiného 😂 Ideál. Veškerá vysvětlení mimozemské kultury z nějakého důvodu fungují a extrémně baví. Opět je ale potřeba brát vše s nadhledem.

„Just because she didn't intend on becoming anyone's bride didn't mean she couldn't objectify a few fine aliens.“**

 
Jade je sympatická, statečná a překvapivě v pohodě, když ji UFO unese. Není příliš v šoku z toho, že se ocitla mezi mimozemšťany a už kuje pikle, jak jim zdrhnout. Theo je správně zasmušilý a trudomyslný a jejich nedorozumění způsobené kulturními odlišnostmi vždy pobaví.

„It had been about four days since Jade was abducted. All in all, she had to say, abduction was boring.“**

Nějaká zápletka se objeví až na konci knihy a není až tak zajímavá, ani dobře zpracovaná. Nijak mi to ale nevadilo, protože hlavní důraz je kladen na vývoj postav a ten je popsán dobře.

Milostných scén je dost, ale nejsou až tak zábavně podivné jako například v Ice Planet Barbarians. Až na to, že Theo vibruje, nemá žádné speciální dovednosti 😄

Audio:

Příběh z pohledu muže předčítaný mužem – víc takových, prosím. Toto byla první kniha, kde jsem Stephena Dextera slyšela a okamžitě se zapsal na seznam interpretů, které budu vyhledávat i budoucnu. Znamenitě vyšvihnul jak ženskou hrdinku, tak starší postavy a hlas Thea byl vyloženě bezchybný a mimořádně svůdný

Komu bych doporučila:

Pokud se nebojíte netradičních milostných příběhů z jiných planet, tak směle do toho.

Co si myslíte o škole pro manžely? Je to už moc ujeté?


Název: Choosing Theo
Autor: Victoria Aveline
Série: Clecanian
Díl: #1
Rok vydání: 2021
Publisher: Tantor Audio
Délka: 8 h

Jak / kde jsem četla: Scribd
Užitečné odkazy: Web spisovatelkyČBDB, Goodreads


**Quotation from: Veline, Victoria. Choosing Theo. Narrated by Stephen Dexter. [Audiobook]. Tantor Audio, 2021Scribd.com.        
Photo by Stefan Keller from Pixabay

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu